Напишете дума/думи за търсене

Колело за баланс – първият велосипед на вашето дете

Децата обожават да карат велосипед. Когато са малки обаче може да им отнеме повече време да се научат да балансират и да въртят смело педалите. Именно затова най-добрият първи велосипед за децата е колелото за баланс (колело без педали).

Причините да изберете колела за баланс за вашите деца са много. Освен че е забавно занимание за малчуганите, помага за развитието на двигателни им умения, изгражда увереност и добра координация.

Кои са причините, поради които колелата без педали са чудесен начин да запознаете детето си с радостта от карането на колело.

• Те са лесни за използване

Колелата за баланс нямат никакви педали, така че децата трябва да се съсредоточат само върху едно нещо - балансирането. Това прави процеса на обучение много по-лесен за тях. Колелата без педали също позволяват на децата да използват краката си, за да спират, да се насочват и да се обръщат. Това ги учи на повече контрол и им дава увереност да продължат да карат.

• Те изграждат сила и координация

Балансът не е единственото полезно нещо, което вашето дете ще научи, карайки колело без педали. Дизайнът на този велосипед насърчава децата да използват ръцете си и да повдигат краката си, когато се движат напред. Това не само им помага да стават по-силни, но и им помага да усъвършенстват координацията и пъргавината си.

• Те са безопасен начин детето да се научи да кара колело

Седалката на колелата за баланс е много по-близо до земята, отколкото на обикновен велосипед. Ако случайно детето ви падне, няма да се нарани. Плюс това колелото за баланс не развива висока скорост. Така че може спокойно да си почивате и да се радвате на хубавото време, докато детето ви се забавлява.

Докато вашият малчуган кара своето колело без педали в двора, вие може да се отпуснете на любимия хамак и да се насладите на заслужен релакс. Това е страхотен начин да прекарате малко време навън, да прочетете книга сред природата и дори да поспите на чист въздух.

Когато избирате хамак, имайте предвид следните фактори:

• Размер: в зависимост от хората, които ще се наслаждават на прекрасна почивка навън, може да изберете единичен или двоен хамак. Размерите варират от 80 см до около 240 см. Ако само вие ще ползвате хамака, не е нужно той да е много широк. Но някои хора предпочитат да им е широко и се чувстват по-комфортно в по-голям хамак.

• Материал: разбира се, хубаво е да изберете хамак, изработен от качествени и здрави материали, за да му се радвате по-дълго време.

• Допълнителни опции и аксесоари: за закачване на хамака ви е необходима система за окачване (въжета и карабинери.) Понякога те са включени в комплекта, а друг пък се продават поотделно. Някои видове хамаци се предлагат с мрежа за защита от насекоми, а други - с тента, която ви предпазва от дъжд.