Напишете дума/думи за търсене

Водещи тенденции при обзавеждането на спалня 2022

Източник: Pixabay

Планирате ново обзавеждане на спалнята си или искате да добавите нещо ново към декорацията на това помещение, но преди да предприемете нещо, искате да сте наясно с тенденциите?

Тогава останете с нас, защото в следващите редове ще ви запознаем с най-новите тенденции за 2022-ра, от които може да почерпите вдъхновение при обзавеждането на това толкова лично помещение.

Тенденции при мебелите за спалня

Спални комплекти от ратан

Ратанът, и по-специално мебелите от този материал, набират сериозна популярност през тази година и това не е без причина. Това е материал, който внася много топлина, уют и голяма доза ретро шик и мебелите, произведени от него, са все по-предпочитани от интериорните дизайнери.

В този ред на мисли, ако искате да придадете малко повече индивидуален стил на помещението и да го обогатите с естествени елементи, много добро решение е да се спрете или на спални комплекти от ратан, или да добавите някой по-малък детайл, който да се превърне във фокусна точка на спалнята.

Легла с високи табли

Високите табли на леглата също са сред водещите тенденции за 2022-ра. Колкото по-големи и високи са те, толкова по-стилно и модерно ще изглежда вашата спалня.

Относно материалите, нашият съвет е да се спрете на класически дървени табли, табли от ратан или от ламинирано ПДЧ. Що се отнася до тапицерията, то таблата може да бъде без тапицерия, но може да бъде с такава от кадифе, кожа, велур, текстил или друг материал.

Паравани

Популярни в миналото, параваните за спалня се завръщат отново, за да придадат на помещението стилен, елегантен и впечатляващ вид. Имате ли подобна малка мебел в спалнята, може да я използвате както, за да си осигурите повече уединение, така и за зониране на пространството и дори за да придадете на помещението повече индивидуалност.

Тенденции при цветовете

Неутрални и успокояващи цветове

Ако не сте сигурни кой цвят ще е най-подходящ за помещението, винаги може да заложите на неутралните цветове, които не излизат от мода. В този смисъл, спалнята ви ще изглежда по-топла, приветлива и уютна, ако се спрете на различни нюанси на сивото, кремавото, нежно зеленото, меко синьото и други успокояващи цветове.

По-ярки и провокативни цветове

Разбира се, никой не е казал, че не може да се спрете на по-атрактивни цветове, ако това ви допада. Сред водещите тенденции за тази година са тъмносиньото, изумрудено зеленото, кораловото  и розовото.

Класическото бяло

Белия цвят е сред хитовете както при спалните комплекти и другите мебели, така и като цвят на стените. Затова няма да сгрешите, ако просто заложите на елегантното бяло за спалнята. Този цвят успокоява и внася необходимия уют, светлина и топлина във всяко едно помещение.

Тенденции в стиловете

Рустик

Ако искате да следвате най-новите тенденции в обзавеждането на спалнята, съветваме ви да помислите за покупка на мебели в рустик стил. Този стил е ориентиран към природата, спалните комплекти и останалите мебели са изработени от естествени материали и, което е най-важното - това е стил, който носи топлина, уют и свежест във всяко едно помещение.

Минималистичен (скандинавски)

Простотата и функционалното използване на пространството е една от водещите тенденции в обзавеждането за 2022-ра. Затова не е изненада, че минималистичният стил на мебелите и спалните комплекти е толкова модерен.

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

Винтидж

Този стил никога не излиза от мода, когато става въпрос за обзавеждане. Е, и тази година интериорните дизайнери залагат на него, но за разлика от предходни години, през 2022-ра тенденциите са в спалнята да се използват ограничен брой винтидж елементи.

Казано иначе, ако се спрете на този стил в обзавеждането на спалнята, е добре да комбинирате винтидж елементи или мебели с модерни мебели, за да може да получите перфектния баланс между съвременност и класика.

  • Ключови думи: