Напишете дума/думи за търсене

Как да изберете перфектната бебешка количка за Вашето дете

Източник Pixabay

Предстои ви покупка на нова бебешка количка. За много хора това е стресов момент. Не защото става дума за важна инвестиция, а защото все пак тя е нужна за вашето дете. Детската количка е нещо повече от начин да превозите бебето от една точка до друга. Тя е гаранция за здравето и качествената грижа за детето. Качествената бебешка количка предлага много повече от външен вид. На практика тя е подвижен дом, който малчуганът ще използва за сън и забавления. Тук ще коментираме най-важни аспекти при избора на бебешка количка.

Гумите

Те са от голяма важност при избора на този артикул. В реалност от чести улични ремонти, труднопроходими тротоари, стръмни стълбища и липса на релси към тях всяка майка може да потвърди колко трудна е дори и краткатаразходка навън с бебе в количка. Размерът на гумите е важен, когато трябва да се преодоляват значителни неравности, дупки, високи бордюри и други. Важно е също колелцата на бебешката количка да се въртят на 180°. Така возилото ще бъде по-маневрено, а неравностите по пътя ще станат по-лесни за избягване или преминаване, без да се налага бебето и вие самите да изпитвате неудобства.

Отвор на бебешката количка

Много родители предпочитат отворът на бебешката количка да гледа към тях, докато я управляват. Така те имат лесен достъп до детето и могат да го наблюдават по всяко време на разходката. Има и модели, които предлагат обратно поставен отвор. Възможно най-добрият вариант е това да е регулируема опция. Това е възможно, тъй като при някои модели бебешки колички кошчетата са подвижни и могат да се поставят и по двата начина. Така детето ще може да разглежда всичко, случващо се наоколо, докато е навън.

Вид и материали за изработка на елементите

Качеството на изработка на всеки детайл от бебешката количка е изключително важно. Материалите са определящи не само за удобството на малчугана, но и за лесната употреба на количката от родителите. Важни елементи, които изискват повече внимание при избора, са дръжката и рамките на кошчето. Обърнете внимание и на габаритите на количката. Трябва да е достатъчно голяма, за да е удобна при растежа на бебето. Също така е нужно да бъде удобна за управление от вас.

Разглобяване

Друг важен фактор. Разглобяемите бебешки колички са много по-лесни за пренасяне от едно място на друго. При пътуване, извън града или на почивка, количката също ще ви бъде нужна. Ето защо този фактор е изключително важен при избора на модел, подходящ за вашето дете.