Напишете дума/думи за търсене

Как да изберем детска количка за градски условия: практически съвети

Снимка: Pixabay

Изборът на детска количка е един от най-важните, които ще направите щом настъпи моментът да станете родители. Моделът, на който ще заложите, ще ви гарантира мобилност и ще ви помогне да се справяте с ежедневните задължения през първата година от живота на детето, а дори и след това.

Да направите избор сред голямото разнообразие от детски колички е трудна задача. Научете повече за различните видове модели и как да изберете най-оптималния вариант за градска среда от екипа на онлайн магазин Ozone.

Кои фактори да съобразите при избор на детска количка?

Когато избирате детска количка, съобразете следните важни фактори.

Качество

Много е важно да обърнете внимание на качеството на избрания модел. Заложете на утвърдена марка, която се е доказала в производството на бебешки стоки. Не забравяйте да обърнете внимание на материалите за изработка, защото те имат пряко отношение към качеството. Текстилната материя трябва да бъде лесна за поддръжка, като същевременно не запарва и осигурява UV защита. Конструкцията е важно да бъде стабилна и издръжлива на натоварване.

Тип

Основно се разграничават класически, летни, 2в1 и 3в1 варианти. Запознайте се със спецификите на отделните видове и изберете.

Компактност

Лесното сгъване е много важен фактор, на който трябва да обърнете внимание. Това ще ви даде възможност да вместите количката лесно в багажника на колата, заедно с другите необходими принадлежности, и да я вземете с вас по време на пътуване.

Защита и допълнителни аксесоари

Не забравяйте за защитата и комфорта на вашето дете, както и аксесоарите, които ги осигуряват – зимни и летни чувалчета, подложки, покривала за дъжд,  комплекти с възглавница и подложка, чанти, органайзери и други.

Съвети от Ozone за избор на модел за градски условия

Когато искате да закупите детска количка за градска среда, трябва да търсите максимално удобство както за вашето дете, така и за вас самите. От Ozone предлагат няколко съвета, на които да обърнете внимание:

  1. Заложете на маневреността
    Градската среда е динамична, много непредвидима на моменти, а препятствията в големия град са многобройни. Маневреността е много важна за удобството по време на движение. Екипът на Ozone съветва да се доверите на артикул с амортисьори, който ще ви послужи и в извънградски условия.

  2. Обърнете внимание на теглото
    Това е една от най-важните характеристики, на които да обърнете внимание при закупуване на детска количка. Ако живеете в града, сградата ви не разполага с асансьор или ви се налага да използвате много стълби, съобразете теглото на количката. Не забравяйте, че към него ще добавите и тежестта на детето ви, което значително може да ви затрудни. Има детски модели с тегло от 5 кг, но има и такива, които достигат над 15 кг. Лекотата е ключова за комфорта.

  3. Изберете модел с алуминиева рамка
    Въпреки че стоманените изработки са приемани за едни от най-солидните, те могат да бъдат много тежки, което ще създаде трудност, ако ви се налага да изкачвате повече стълби. За разлика от стоманените, алуминиевите рамки са много по-леки, като същевременно съчетават и нужните свойствени характеристики – издръжливост, здравина и дълготрайност.

  4. Обърнете внимание на колелцата
    Ако ще се придвижвате предимно в града, трябва да обърнете голямо внимание на колелата. Заложете на комбинация от пяна и гума. Надуваемите модели, които са прекалено напомпани, са по-удобни за извънградски условия. За града заложете на такива, които не изискват напомпване.

Следвайки тези съвети, ще се придвижвате с лекота и безпрепятствено в градски условия.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ