Напишете дума/думи за търсене

Какъв тип креватче е най-подходящо за бебето

Кое креватче е най-добро за вашето бебе? Колко вида креватчета съществуват? Какво трябва да знаете при избора на бебешко креватче?

Като се родят бебетата, те трябва да получат целия комфорт, който са имали в утробата на майка си. Ето защо изборът на бебешко креватче е толкова трудна мисия. Креватчето не трябва да бъде просто поредната мебел, която си пасва с останалата част от стаята. Преди да го изберете, трябва да сте наясно, че бебето ще прекарва по-голямата част от времето си в креватчето, а то трябва да му дава целия комфорт и безопасност, от които се нуждае за хармоничен растеж.

Колко вида бебешките креватчета има:

1. Креватче с чекмеджета:

Някои по-високи креватчета имат чекмеджета в долната си част, които биха ви били от голяма полза за съхранението на различни неща, от които детето ви се нуждае - от пелени до биберони, играчки и различни дрехи. Ако пространството е проблем за вас, тази характеристика може да ви заинтригува. Така ще отложите купуването на гардероб за вещите на бебето.

2. Креватче с колелца

Някои бебешки креватчета са оборудвани с колелца. Това е много полезна характеристика, ако трябва да премествате креватчето на бебето от едно място на друго, така че то винаги да бъде под зоркия ви поглед. Ако имате други деца в къщата, се уверете, че креватчето има добър механизъм за заключване на колелцата, така че те да не избутат легълцето и да излагат малкия/малката на евентуална опасна ситуация.

3. Преобразяващо се креватче

Има бебешки креватчета, които по-късно могат се превърнат в други мебели. Най-често в детско легълце за момента, когато бебето порасне и иска да има собствено легло. Това ще ви даде още няколко години, докато се наложи да купите истинско легло за вашето дете.

От какви материали се правят бебешките креватчета:

Синтетични - те обикновено имат правоъгълна форма и най-често са пластмасови. Недостатъкът им се крие в бързото привличане на прах и в липсата на твърди страни, поради което, след като бебето започне да се изправя само, може много лесно да подадат.

Дървени - дървените детски кошари са препоръчителните, тъй като те осигуряват максимална безопасност за вашето дете. Най-силно се препоръчва твърдата дървесина: бук, дъб или ясен. Недостатъкът на тези легла е, че те не могат да се сгъват.

Метални – модерен избор, който също така предлага нотка елегантност и оригиналност. Предимствата му са повишена издръжливост и стабилност за разлика от креватчетата, изработени от дърво или пластмаса. Този тип изработени от метал креватчета притежават удобството да са изключително гъвкави и практични.

Така, като вземете предвид информация тук, направете информиран избор на бебешкото креватче, което е най-подходящо за вашето семейство.